Eesti Päevalehe eriväljaanne: Teadmistega Vähi Vastu

Kevad 2015, Eesti Päevaleht annab välja erilehe Teadmistega Vähi Vastu, kus ilmub ka kahe lehekülje pikkune artikkel Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusest pealkirjaga “Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus töötab välja uusi vähiravimeid ja diagnostikameetodeid.

Mõned väljavõtted artiklist:

“Keskus töötab selle nimel, et vähk ei oleks surmadiagnoos, vaid haigus, mida saab ravida või millega oleks võimalik aastakümneid enam-vähem kvaliteetset elu elada”

“Vähk on olemuselt vananeva populatsiooni haigus, sest eluea jooksul genoomi akumuleeruvad mutatsioonid järjest suurendavad vähkkasvaja välja kujunemise tõenäosust. Oma osa on ka eluviisidel. 30% vähkidest on tingitud elustiilist. Vähiriski annavad juurde näiteks suitsetamine, alkohol, kõrge kehamassiindeks, vähe puu-ja aedvilju menüüs, istuv eluviis/vähene füüsiline aktiivsus”

“Ravimiarenduses on praegu käimas 10 projekti”

Eriväljaannet ja artiklit VTAKist saab lugeda sellelt LINGILT.

 

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Kommenteerimine on suletud